voeding


Voeding



Als Voedingsdeskundige kan ik je helpen je voeding volledig af te stemmen op jouw behoefte op dat moment. Ben je te dun of te dik, ben je hormonaal uit balans, heb je geen energie, heb je last van “suikerdips”, wil je sterker worden, heb je darmklachten, heb je last van bepaalde voedingsmiddelen en wil je die op een verantwoorde manier vervangen…? Dan kunnen we daar samen een plan voor maken en ik kan je coachen en begeleiden hier in.


Om een begin met dit voedingsplan te maken bespreken we tijdens een eerste consult de klachten en wensen door. Daarna zal je een week een “eetdagboek” moeten invullen, zodat ik kan berekenen of je aan alle voedingsstoffen komt. Uit dit dagboek blijkt ook vaak welke voedingsmiddelen op dat moment niet goed bij je passen en welke je beter kunt vervangen. Als het dagboek compleet is maak ik een rapport met conclusies en aanbevelingen en dit spreken we tijdens een tweede consult door. Eventueel kun je als je dat fijn vindt of nodig hebt follow-up afspraken maken. 



Er zijn heel veel mensen die veel over eten weten tegenwoordig, je ziet door de bomen het bos niet meer, je weet bijna niet meer waar je goed aan doet. Wat voor mij in elk geval het belangrijkste in voeding is, zijn een aantal logische en natuurlijke pijlers:



    E
et zoveel mogelijk groenten (3-5 ons) en maximaal 2 stuks fruit per dag (liefst biologisch).


Eet alleen maar onbewerkt voedsel, dus met zo weinig mogelijk toevoegingen en E-nummers.

Geen pakjes, zakjes, blikken  of light producten.

Eet voldoende vlees, vis, eieren en goede vetten. In vleesvervangers zitten veel bijproducten; je kunt ze beter zelf maken van bonen, zaden en/of kikkererwten. Ik ben geen voorstander van soja en sojaproducten.

Wees voorzichtig met koemelk; de zure vormen (yoghurt, cremefraiche, karnemelk etc.) en geitenmelk producten  hebben de voorkeur. Kies regelmatig voor amandelmelk, kokosmelk of rijstmelk.

Wees voorzichtig met tarwe producten. Kies om je darmen te ontlasten regelmatig voor speltbrood, rijstproducten, quinoa of boekweit.

Zo weinig mogelijk suiker, caffeïne, alcohol en transvetten (frituur).